top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Kristijan Molnar, Felver, Pepi-Jogarde & ZG crew


terasa: 15-17 Felver & Pepi Jogarde 17-18 Novell 18-19 Mislav 19-20 Savage & e1 20-21 LukadeLux 21-22 Ilija Rudman 22-23 Zarkoff (live) 23-00 Dav 00-01 Brighton 01-02 Kristijan Molnar unutra: 02-03 Sergej 03-04 Herya 04-05 Denis Beifuss 05-06 Kornet 06-08 Felver & Pepi Jogarde

Masters sinoć - 14 DJa + 2 domaćina.


Masters

Pun klub, puno ispred kluba, puno iza kluba, te okolo.

U kafiću na uglu vesela ekipa pjeva "Hej moja dušice, izbaci bubice, iz svoje lepe lude plave glavice".

Negdje pri kraju prve strofe curke ulaze u crescendo, a soprani iskaču sa "...i zadovolji me, hej..."

Mrljavi i prljavi bas valja se odozgo i nestaje preko Zaninih kolena. Jednostavno, ne naletiš svaki dan na jedan tako epski trenutak.

Ovaj boutique event u 'stersu bio je višedimenzionalan. Domaćin Pepi slavi okrugli rođendan.

Tu je line up koji, ako se izuzmu Sergej i Dav, čine isključivo domaći DJ-i mlađe generacije, mahom afirmirani, svi već godinama prisutni na sceni. Tu je zatim Kristijan Molnar. I neizbježna groznica subotnje večeri.

Pohodio sam samo noćni dio ove glazbene slušaonice na kojoj se i pleše. Kad sam došao, zabavu je predvodio Dav. Do tad je line up već bio dosta loosy. Katkad je bolje pustiti stvari da idu svojim tokom. Dava sam slušao i prije. Sad mi je bio zanimljiviji nego prije. Nas se dvojica srećemo tu i tamo još od kraja devedesetih, al on mene uvijek zaboravi, pa me svaki put iznova prepoznaje. Nisam siguran jel me sinoć prepoznao. A udarao sam ga u rame s leđa i pravio se da sam u hipnotičkom plesu svaki put kad bi se on okrenuo. And again. Dobro je on to vrtio.

E, onda je došao vrlo zanimljiv dio večeri. Izbor sačinjen od breakbeat ploča, sa odličnom glazbom u kojoj žive i funk i jazz, a koja ima soul i groove. Set koji nije opterećen tehnikom miksanja i kakav već dugo nisam imao prilike čuti u klupskom okruženju. To je Brighton. Već sam ga i prije slušao. Kad ti je izbor glazbe tako nekonvencionalan i kad iščupaš publiku iz beat-grida pa se oni iskusniji stanu sinkopirat, te zbrejkano muvat po podiju, to odskače od uobičajenog i to je dobrodošla promjena. Neki tehnički problemi za vrijeme dok je puštao Brighton činili su se dijelom samog nastupa. Al to samo zato jer je publika imala pozitivan stav, nemoj biti minus. Vedran je ujedno i zanimljiv sugovornik kad je o glazbi riječ.

Social activities su me okupirale kroz neki period u kojem su se sigurno izmijenili Herya i Kornet. Nisam bio skroz koncentriran na njihov rad, oni su to odvozili vrlo korektno. Tek sam danas malo zagrebao po njihovom dosadašnjem radu i letimično poslušao neke setove. Sinoć pak, tehnički se nije moglo dati primjedbi, glazba je bila dobra. Bit će nekih drugih prilika da bolje upoznam obojicu. Jedan od njih je puštao Cuartera sa, čini mi se, Moon Harboura i u tom dijelu seta mi je bio jako zanimljiv. Bilo bi super kad bi se taj prepoznao, pa rekao - Ja sam taj!

Kristijan Molnar

Čuo sam puno lijepog o njemu, pa sam i puno od njega očekivao. Dakle, čim je on zasvirao, odmah se dalo naslutiti da slijedi jedan izvanserijski set. To je tech, to je deep, to je tribal, produkcija je od prve do posljednje trake takva da se jasno čuje razlika između njegovog seta i onih koji su prethodili. Moćna glazba i veliki zvuk. U cijelom njegovom setu prepoznao sam jednu ili dvije stvari. Misilim da ostatak njegovog izbora nisam nikad čuo, a ja zbilja puno toga preslušam. Vidio sam da je i profesor M. bio u hipnotičkom đuskanju, a sve blaženog izraza lica za trajanja Kristijanovog seta. Molnar je i na njega bacio voodoo čini.

O Kristijanu, njegovim radijskim programima i projektima sam već prije čitao i vidio da je zanimljiv. On odskače od prosjeka. Dosta daleko. Unatoč zastrašujućoj bradi koju nosi, vrlo je pristupačan i prijazan lik. Kao i svatko tko izvodi neki performance i on voli primiti feedback za svoj rad. Još kad dobije feedback pun pohvala. Kristijana ću nastojati ne propustiti kad god to bude moguće.

Iz pristojnosti sam ostao da zasvira i slavljenik. Ima tu ispod snimka. Ona jedina na kojoj se nekaj i vidi. Margie Jean Lewis pjeva "There will always be this love". Australka, školovana jazz pjevačica, usto gudi i u violinu. Njen glas možete uočiti na raznim downtempo izdanjima, katkad zazvuči kao Björk.

Ne znam da li je profesor M. vrtio neke ploče. Ja sam otišao oko 8h. Svašta sam napisao, a tortu jeo nisam.

Sukus - daj šansu mladima i nepoznatima. Velika je vjerojatnost da će te ugodno iznenaditi. Ova je generacija stasala u godinama kad sam slabije pratio domaću scenu, a više išao po vrtićima. Sad ih naknadno otkrivam. To isto ima svojih čari.

Sukus dalje - ispeci zeca, imaj okrugli rođendan, znaj da iza 3h nikad više nema džina, širi dobru vibru, kontempliraj, živi glazbu i đuskaj.

bottom of page