top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Ian Pooley & Tipura


Fnck Your Dreams,

klupska večer koju najbolje opisuju Arsenovi stihovi iz pjesme "Sanjam te":

"Ali nekih stvari ima, što ne govore se svima, što se samo nekom šapnu, ti znaš..."


Ian Pooley

Sinoćnji Fnck obilježilo je gostovanje Tipure i Ian Pooleya, uz domaćine Jogardea i Felvera.

Igor Tipura (Kitjen) je zaista vrijedan svake pažnje. Njegov, nominalno deep house set, filigranski je isprepleten zanimljivim melodijama i ritmovima koji kao da dolaze iz male glazbene kutijice. Sa svakim slijedećim miksom dolazi novo iznenađenje. Ako ste u prilici poslušati Tipuru, nemojte propustiti. Garantirano izvlači zadovoljan smješak na lice.

Ian Pooley. Što god da ste čuli ili mislili, napravite reset. To ide onima koji Pooleya otpisuju kao nekog iz prošlih vremena. Slušao sam Pooleya i više od deset puta uživo, a poslušao sam i puno njegovih snimljenih setova. Mogu reći i da relativno dobro pratim njegovu produkciju. Već sam u foajeu novinarskog doma na lanjskom Stereotipu primijetio kakvu je izuzetnu atmosferu Pooley složio. U godinama prije toga naletio sam na neka njegova izdanja oko kojih imam podijeljeno mišljenje. Osjećam da je u njima nešto, ali nikako da mi pogode vibru.

Sinoć je Pooley vodio show na način kako to mogu samo stari majstori. Od prvog do posljednjeg tracka. Izuzetno pitka glazba, bez imalo grubosti, ali odlučnog ritma i drivea, začinjena mnogim house pikanterijama. Melodioznost i vrhunska produkcija, kao i maksimalna samouvjerenost Pooleya s kojom publici servira breakove držali su cijeli klub u pokretu non-stop. Ian Pooley je kategorija velemajstora. Posebno mi je drago što su se poklopili svi kozmički elementi u kojima je Pooley briljirao i pružio prisutnima show kakav ne mogu dobiti često.

Nisam slušao drugove domaćine, pa o njima neću ništa niti pisati. Njihova je slava ionako planetarna, a sumnje u njihovu kvalitetu još ne postoje.

Ekipa za pet, temperatura za rejv, izlazak sunca i osjećaj UV zraka na licu za deset. Ćevapi na stolu kod redara u ranu zoru.... ma još mi sline cure. Neprocjenjivi momenti u komunikaciji između generacija, poput: "Gospođo, jeste li vi došli tražiti svoju kćer?"

Fnck Your Dreams - Vivid images still in my head.

bottom of page