top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Eduardo de la Calle


Rijetko se dogodi da Zagreb glazbenoj publici u jednoj večeri servira ponudu koja može zadovoljiti većinu. Jučer je bio takav dan.


Eduardo de la Calle

Oliver je održao koncert u Areni, Dimitri from Paris gostovao je u Laubi, a Eduardo de la Calle u Mastersu. Moj odabir jučer bio je Masters i njihov "Oben", iako bih se sigurno dobro zabavio i na prva dva mjesta.

Eduardo de la Calle nudi izvornu, nepatvorenu techno glazbu. Njegov zvuk je tvrd, sirov, iskren i distorziran. Bez ukrašavanja. To je punk zvuk. Istovremeno hipnotički repetitivan, ali i melodičan i na trenutke mračan.

Publiku drži u napetosti, kao da čuva dignitet lift-upova kojima dozvoljava da se razviju do granica dobrog ukusa. Način na koji miksa krajnje je uzbudljiv. Ne otkriva odmah sve adute nadolazećeg tracka. Drži te u neizvjesnosti i dovoljno je samouvjeren, pa će tako dozvoliti i da publika uzvrati negodovanjem kad se ne dogodi ono što su očekivali, jer zna da će ih već slijedeći taktovi pomesti. On je šef parade.

Eduardo je autor dokumentarnog filma BEATZ, kojeg je napravio bez budžeta, a snimao je kadrove i sugovornike na svojim DJ putovanjima. U filmu nema nepotrebnih ukrašavanja i za svaku je preporuku.

Iz kraćeg razgovora kojeg smo vodili nakon njegovog seta, vidljivo je da je riječ o čovjeku koji će nesebično podijeliti svoja znanja, govoriti o pločama i imenima koje pušta, ali i s iskrenom zahvalnošću primiti pohvalu.

Radujem se nekom njegovom budućem gostovanju.

bottom of page