top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

RVG - A quality of mercy


Nekoliko puta sam preslušao debitantski album australskih RVG (Romy Vager Group) nazvan "A quality of mercy" i jednostavno, želim još. Album je snažni podizač dlačica na ruci - tkzv. Goosebumper. "A quality of mercy" je zbirka emotivnih pjesama, koje nisu nužno patetične, već su naprotiv brutalno iskrena ispovijest transrodne osobe koja se suočava sa svom realnošću svijeta oko sebe.


RVG su jasni i odlučni. Iako na prvu zvuče kao neki novi "Echo and the Bunnyman", u njihovom se zvuku i aranžmanima osjećaju utjecaji "The Smithsa" ili "The Cure". Od bendova današnje generacije njihov zvuk podsjeća na "The White Lies".

U izvrsnih osam skladbi smisleno poredanih, što postaje jasno kad vas se prime naslovna "A quality of Mercy", pa sve do završne "That's All" u kojoj se osjeti dašak Ramonesa, RVG predstavljaju iskreno osvježenje i donose album koji se uvlači pod kožu. Spomenuo bih se još i odličnih skladbi "Feral Beach" i "Vincent Van Gogh".

Album je moguće poslušati na bandcampu, a kupiti se može digitalno izdanje, CD ili 140g vinil ploča. RVG su napravili izvrstan prvijenac, iza kojeg stoji bend od kojeg možemo puno očekivati.

Posebno je zanimljivo što je cijeli album snimljen tijekom njihovih live sessiona u pubu. Veoma nepretenciozno, iskreno i sirovo. Baš onako kakav treba biti rock and roll. High five!

Photo by Ian Laidlaw

bottom of page