top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Dead Horse Gang - Where Wild Horses Go

Ovaj, nedavno objavljeni album, slušao sam više puta. Pri svakom me slušanju isključio iz razmišljanja o glazbi i bez velikih me pretenzija odmakao od razmišljanja da promijenim na nešto drugo. Svaki slijedeći put kad sam ga slušao, činilo mi se da to radim samo kako bih provjerio je li točno ono čega se sjećam iz prethodnog slušanja.


"Dead Horse Gang" je projekt iza kojeg stoji Ilija Rudman. Čini se kao da je to samo jedna od zbirki skica i ideja, koje se kako vrijeme prolazi, rađaju u studiju i u kojima autor prilikom nekog slijedećeg slušanja pronalazi zajednički moment, pa te radove izlaže kao zbirku. "Dead Horse Gang" projekt je vjerojatno samo jedan od mogućih autorskih izričaja, za kojeg je ovaj zagrebački producent smatrao kako je spreman za predstavljanje široj publici. Pri tome ostavlja dojam kao da zapravo ne želi ostaviti dojam.


Dead Horse Gang - Where Wild Horses Go

Time kao da pokazuje umješnost i talent, koji se krije iza, u svijetu renomiranog nu-disco majstora, Ilije Rudmana. Ovo nije glazba koju bi se puštalo na dance flooru, to čak nije ni glazba u kojoj bi neka skladba dominirala nad drugom. Na ovom albumu, u kojem se skladno nadopunjuju zvukovi starijih analognih sintisajzera i beatovi sirovih ritam mašina, kao da su sve skladbe od jednake važnosti, dok istovremeno niti jedna nema važnost.


"Where Wild Horses Go" je album koji ne želi biti opterećen konvencijama niti očekivanjima. Na trenutke se čini da je autor mnoge dijelove tog glazbenog materijala mogao učiniti atraktivnijima i primamljivijima, a na trenutke kao slušatelj, postaješ gotovo ljutit, što on to nije napravio. Na kraju ostaje osjećaj kako je upravo taj pristup rezultirao jednom pitkom cjelinom od osam skladbi, koje čine ovaj album.


To je neispolirani album za slušanje, u kojem se osjeća utjecaj američke zapadne obale, funka i synth-popa, dok istovremeno ima neki svoj specifični cinematički puls. Dobro se upija i miriše na ljeto.


Album možete poslušati na Bandcampu, gdje je dostupan i za kupovinu u digitalnom izdanju, što inače nije autorova odlika. Kao da i time govori kako je ovom albumu mjesto na MP3 playeru ili mobitelu, te kako je to album kojeg nije loše imati sa sobom. Pogotovo kad ti treba doza obične, a istovremeno i odlične, neopterećujuće glazbe.



bottom of page