top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Dave + Sam, No shade

Ovaj me se album prvijenac uhvatio na prvo slušanje. "Dave + Sam" su duo iz Brooklyna. Dave Giles II je vokalist i rapper, koji to radi fantastično i vrlo pitko, te u kombinaciji sa glazbom koju stvara majstor Sam O.B. ne dozvoljava odvajanje od slušanja ovog albuma. To je skladna zbirka pjesama u kojima se jasno žanrovski prepoznaje house sa stilskim elementima Chicaga, a cijeli je prožet neprestanim grooveom. Dave i Sam ističu utjecaje Moodymana, Mos Defa i Gil Scott Herona.


To se i može primjetiti kroz svih trinaest skladbi koje čine ovaj album. Uz jasnu estetiku i vrhunsku produkciju, ovo je jedan od onih albuma za kojim ćete često posezati i koji će vam se više puta naći na playlisti.

Dave + Sam, No shade

Na nekim skladbama imaju i gosta, osobno mi je najupečatljivija "Till the World Blow Up", na kojoj gostuje odlični Mike Dunn, kao i "You Da Shit Girl" na kojoj fantastičan vokal posuđuje LATASHA.


"No shade" je odličan album, angažiranih stihova i odlične produkcije. Iako primarno house orijentacije, ne gubi svoju usku vezu sa hip-hopom. Ovo je album u čijem ćete se slušanju lako zaboraviti, jer plijeni svojom pitkošću, a poželjet ćete ga slušat opet i iznova


Album je dostupan za slušanje i kupovinu na Bandcampu, isključivo u digitalnom izdanju.
Comments


bottom of page