top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Atelier - Varsam Court (LL1221)

Elektronski band, odnosno duo, Atelier čine dvojica dugogodišnjih prijatelja, Alexander Inggs i Jaś Miszewski. Obojica su iz Južnoafričke Republike, a već neko vrijeme svoj kreativni razvoj ostvaruju u Berlinu. Varsam Court je njihov studijski album kojeg su izdali na etiketi Lossless, koju vode Mathias Schober i Thomas Herb.


Varsam court je najlakše opisati kao chillwave album, iako bi ga se dobro moglo opisati i atributima downtempo ili ambient. U korijenima se nalaze house ili techno osnove, a sve zajedno je upotpunjeno aromom melankolije koju ocrtava vokal sa vrlo izraženim indie pop štihom. Kroz deset skladbi album se razvija u vrlo pitku i slušljivu cjelinu. Njihova ljubav prema analognim synthesizerima i ritam mašinama očituje se u slojevitim, a samo naočigled jednostavnim ritmičkim strukturama.


Atelier - Varsam Court (LL1221)

Slušajući skladbe poput "Something to feel an hour" ili "Overrun" osjećate se kao da slušate Thome Yorka ili The White Lies. Skladba "Interlude" koja se nalazi na sredini albuma na određeni način razdvaja dvije cjeline ovog albuma. Vrlo visoka razina produkcije i kvalitete, te izuzetna pitkost ovog albuma tjeraju na ponovno slušanje. Ovaj se album sluša u dahu i naravno u jednom komadu.


Poslušati i kupiti album možete na bandcampu, a dostupan je kao digitalni download ili u vinilnom izdanju.



bottom of page