top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Lay-Far - War Is Over


Ruski producent Alexander Lay-Far zacijelo je jedan od najplodonosnijih producenata elektroničke glazbe na području te velike države. Ovog Moskovljanina, čiji korijeni sežu do daleke Kine, u producentskim krugovima nazivaju biserom modernog fusiona.


Lay-Far War Is Over

Svrstan u deep house žanr, treći studijski album Lay-Fara u osnovi to i jest. Međutim, on je gotovo isto tako i jazz, te soul album. Kroz četrnaest skladbi Lay-Far nas provodi kroz svoje glazbeno područje u kojem se vidi da su njegovi korijeni i u hip-hop, te dub glazbi. Album je izdan na etiketi "In-Beat-Ween Music".

Uvodna "Sirius Rising" stvorena je za warm-up plesnog podija. Isto se može reći i za temu koja slijedi, ali isto tako Lay-Far na samom početku albuma jasno daje do znanja kako je ovdje riječ o glazbenim materijalima koji nadilaze prosječnu produkciju.

U "Be the change" osjeća se utjecaj Al Jarreau-a, dok "The Pressure" dokazuje da se Lay-Far fantastično snalazi i van četvero četvrtinskog područja. Neprestano na rubu nježnih mellow harmi i poderanog break beata, ovaj se album sluša na dah, a siguran sam da spretni DJ većinu materijala može iskoristiti i na plesnom podiju.

Različitost ritmova i melodija, spretno uklopljenih u aranžmane čine ovaj album pravom malom riznicom skladbi koje odskaču od prosjeka i dokazuju autorov duboki angažman u elektroničkoj glazbi.

Uobičajeno, album možete poslušati i kupiti na bandcampu, gdje je dostupan u digitalnom i CD izdanju.


bottom of page