top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Dalholt & Langkilde - Sur Plus


Nešto angažiranija deep electronica, što u prijevodu znači - više ritma koji vas provocira da zavrtite kukovima, glavno je obilježje ovog albuma. Dalhot & Langkilde su danski dvojac, a Sur Plus je njihov album prvijenac.

Ritmičnost i tonalitet albuma naginju na balearic, a dinamičnost daju izvrsno svirani klasični saksofon i električna gitara koja zvukom i načinom sviranja pomalo podsjeća na John Scofielda. Kroz sve se skladbe osjeća funk, dok ritmom i grooveom zalazi i u boogie zonu.


Dalholt & Langkilde - Sur Plus

Kad u početnoj skladbi Charite krene muški francuski vokal, instantna asocijacija je Serge Gainsbourg. To ovom albumu daje poseban ugođaj. Zarazan je i vokal na pjesmi Disco Disco koju je otpjevala Demise Duche, a siguran sam da će vas i melodija odmah asocirati na nešto poznato.

Ovo je odličan album za slušanje, zabavu i ples. Neke pjesme svoje će mjesto naći i u radijskom, te klubskom programu. Vrhunska produkcija također je jedna od odlika ovog albuma.

Poslušati i kupiti možete ga na bandcampu, a dostupan je u digitalnom i vinilnom izdanju. Album je izdan na etiketi "Music For Dreams".

bottom of page