top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Bjørn Torske - Byen


Norveški producent Bjørn Torske redovito izdaje zapažena izdanja klubske glazbe. Uz česta izdanja koja radi u suradnji sa Prins Thomasom, Torske je u lipnju ove godine izdao svoj drugi solo album. Osam godina nakon prvijenca, Bjørn Torske izdaje Byen, album na granici melodičnog, gotovo ambijentalnog zvuka koji se na trenutke preobražava u pravu kolekciju deep house, funky i disco glazbe.


Byen by Bjørn Torske

Synth linije u "Clean Air" podsjećaju na švedske "The Knife", "Fanfatas" je trippy-duby odmak od Torske-ovog zbuka i stvar koja se cijelo vrijeme otvara i vrti u loopu osnovne bas linije. U "Chord control" Torske se okrenuo deep house-u sa vrlo svjetlim i jasnim synth notama. "Gata" je spin up disco-funky track, a jedanaestominutna "Night Call" profinjeni funky drive.

Kroz sedam stvari Bjørn Torske u ovom albumu prezentira granice svoje produkcije koje sežu od gotovo klasičnih komada, kao što je završna "Natta" do svih, već gore, nabrojanih stilova.

Ovaj unikatan i zanimljiv album generalno spada u zonu house glazbe, ali sa pregrštom utjecaja drugih žanrova. Dobavljiv je na bandcampu u dvostrukom vinilnom izdanju, na CD-u i kao digitalni download.


bottom of page