top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Kaidi Tatham - It's A World Before You


Ovo je album koji cijelo vrijeme balansira između čvrstog plesnog beata i jazzy sessiona. Začinjen funk bas linijama koje na trenutke postaju toliko zatvorene u loopove da pomislite kako će se pretvoriti u čisti acid. Kaidi uspijeva zadržati balans i opet sve kroz breakbeat vratiti u jazz područje.

Kaidi se nalazi iza nekoliko velikih projekata kao što su The Propheteers, Bugz In The Attic ili The Herbaliser čiji sam album nedavno preporučio u Musicboxu. Kaidi je uz sve vlastite projekte surađivao i sa glazbenicima kao što su Amy Winehouse, Mulatu Astatke, Soul II Soul, Moonchild, Leroy Burgess, Macy Gray ili King Britt.


Kaidi Tatham - It's a world before you

Kaidi Tathamu nije strano zakoračiti i u r&b/soul vode. Snaga hip-hopa se pri tome ne izgubi. Zaista veliki majstor. Ovaj je album odličan za slušanje, a na njemu ćete pronaći i pokoju stvar koju možete zavrtiti i na plesnom podiju.

Stilski bi ga se moglo svrstati u neki future jazz ili synth boogie kojem ne nedostaje funka, a ritmički neprestano naginje u breakbeat.

Album čini trinaest skladbi među kojima ćete zacijelo pronaći svoje favorite. Dostupan je na vinilu, CD-u i kao digitalni download. Kao i obično poslušati i kupiti ga možete na bandcampu.


bottom of page