top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Sumerian Fleet - Pendulum


Volite li Dark Wave i EBM, koji je zapravo spoj synth-punka i industriala ovaj je album pravi izbor za slušanje. Sumerian Fleet je trio koji čine nizozemci Alden Tyrell i Mr. Pauli, te nama poznatiji Zarkoff.

Izrstan dark elektro koji vas stihovima vodi kroz priču koja svoje korijene nalazi u pripovjetkama E.A. Poa, kao i u bogatom literarnom nasljeđu cyber-punka. Kroz svoj steady ritam i uz naglašenu bas gitaru, Sumerian Fleet oživljavaju pravi dark sound kroz koji se osjeti utjecaj Bauhausa, kao i onaj "Sisters Of Mercy", što naročito dolazi do izražaja na "Thorazine".


Sumerian Fleet - Pendulum

Album čini osam skladbi, od kojih je jedna remix Zarkoffove stvari objavljene uz projekt FFFC (Florence Foster Fan Club). Zarkoff je zaslužan za sve vokalne dionice Penduluma. "Still Walking" zvuči gotovo kao da je pjeva rani David Bowie, a pomalo je tako i u završnoj "Wasteland".

Album možete poslušati i kupiti na bandcampu, a dostupan je u vinilnom izdanju ili kao digitalni download. Odličan album kojeg ćete slušati, a koji neće stajati na "digitalnoj polici", po zaista niskoj cijeni od 8 USD.


bottom of page