top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Fujiya & Miyagi - Transparent Things


Krajem prošle godine brightonski elektronički bend - kvartet Fujiya & Miyagi izdali su album Transparent Things. Nošen na krilima Krautrocka, sa zavidnom dozom funka, ovo je album koji vas hvata u svoj motorički ritam od samog početka, pa sve do kraja.


Fujiya & Miyagi - Transparent Things

Počeli su kao duo, a ime su si nadjenuli spajanjem marke japanskog kazetofona Fujiya i prezimena Karate Kid-ovog trenera, sensei Miyagija. Kasnije su izlazili u javnost pod sloganom - "Mi nismo japanska odvjetnička tvrtka". Netko je u medijima napisao - Prvo na što pomislite kad čujete ime ovog benda je japanski fotokopirni aparat.

Bez obzira na ime, Fujiya & Miyagi su napravili izvrstan album na kojem je deset skladbi. Conductor 71 je kao stvorena za DJ torbu i plesni podij, a slično je i sa Cassettesingle. Suckerpunch je odlično otpjevana. Zavidna količina groova, dobra, gotovo easy elektronika i odlična produkcija.

Kroz cijeli album osjeća se utjecaj Johnny Marra iz njegove "Electronic" faze. Moglo bi se reći da Fujiya & Miyagi pomalo i podsjećaju na bend Electronic.

Album je dostupan na Bandcampu na vinilu, CD-u, ili kao digitalni download.


bottom of page