top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Perel - Hermetica


Debitantski album Njemice Annegret Fiedler, nadimkom i umjetničkim imenom poznatije kao Perel, već mi je neko vrijeme na playlisti. Perel je producentica i vokalistica na svim skladbama. Ovaj album čini devet trackova koji su mješavina dark wavea, housea, post punka i new wavea. Ima snagu i odrješitost koja me svaki put podsjeti na Grauzone, bend iz njemačkog postpunkerskog/novovalnog razdoblja.

Tekstovi koje Perel pjeva, ili ako hoćete izgovara su na njemačkom jeziku, što isto tako pridonosi snazi koja se osjeti u svakoj skladbi. Na nekim je mjestima lako prepoznati uzore, odnosno kojim je melodijama Perel bila inspirirana u procesu produciranja. Riječ je o kratkim naznakama poznatih melodija iz vremena synth ili electro popa, koje ćete sigurno uočiti kod prvog slušanja. Perel ni u kom slučaju ne plagira, ili samplira, već odabirom sounda instrumenta i načinom izvedbe uz nekoliko potrošenih nota kreira svoju melodiju koja neodoljivo podsjeća na neku drugu, a opće poznatu.


Perel - Hermetica

S ovog je albuma objavljeno već nekoliko singlova, a prvi od njih "Die Dimension" je najpoznatiji. Moj osobni odabir je skladba "Projekt 3". Ako bi trebao odabrati neku koja mi ne leži, onda je to sigurno PMS. Ali mislim da je upravo zato i takva kakva je.

Perel danas možete uživo slušati u Zagrebu gdje će nastupiti u hibridnom DJ setu. Glazbu pušta sa playera, dok vokal ide uživo.

Na bandcampu možete poslušati cijeli album, a dostupan je u dvostrukom vinilnom izdanju, na CD-u ili kao digitalni download.


https://perelmusic.bandcamp.com/

bottom of page