top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

TRICKY - ununiform


Ununiform je trinaesti album utemeljitelja trip-hopa, suradnika velikih Massive Attack, Adriana Nicholasa Matthewsa Thawsa, poznatijeg pod umjetničkim imenom TRICKY. To je ujedno i prvi TRICKY-jev album koji odiše jednim drugim duhom života. Autor je na albumu okupio zavidnu ekipu suradnika, pažljivo probranu od Rusije do Kalifornije.

TRICKY je ovaj album izdao pod vlastitom etiketom False Idols, a u distribuciji !K7 Music. Ununiform je zaista drugačiji od njegovih dosadašnjih albuma. Zadržava prepoznatljivi TRICKY-jev stil, ali s puno više svjetline i sa životnijim tekstovima.


Ununiform - Tricky

Na prvo slušanje dojmljiva je "Same as it ever was", a onda krenu redom pjevačice koje svaka na svoj način dominiraju skladbama, gotovo sve jedna bolja od druge.

Francesca Belmonte, Asia Argento, Terra Lopez, Avalon Lurks, odličan ruski rapper Scriptonite. Zapravo je teško izdvojiti neku od skladbi kao favorita, iako bih, uz već navedenu, "Same as it ever was", izdvojio "Armor" i "Doll".

Ovo je album koji se sluša puno puta i u kojem se ne preskaču pojedine pjesme. Vrlo slušljiv, ako hoćete, pitak, ununiform je album koji pokazuje autorovu zrelost i, za promjenu, opuštenost. Kako sam kaže, ovo je prvi album kojeg nije radio računajući da će s njim otplatiti i neke dugove, pa je nastao jedan opušten i doslovno veličanstven album. Album kakav sigurno niste očekivali od TRICKY-ja.

Album možete kupiti, ali i poslušati prije kupnje na Bandcampu, a u opremi je i vrlo detaljan tekst koji vrijedi pročitati. Dostupan je u vinilnom, CD ili digitalnom izdanju.


bottom of page