top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Synths Versus Me - Akelarre


Akelarre je četvrti studijski album španjolskog dueta Synths Versus Me. Duo čine Nico Cabanas i Vanessa Asbert, bračni su par, a svoju glazbu izdaju na vlastitom, obiteljskom, labelu Oraculo Records.


Synths Versus Me - Akelarre

Darkwawe, coldwave, synthpop, electronica. To su sastojci i stilovi iz kojih glazbu stvaraju Synths Versus Me. Akelarre je album zasnovan na četrnaest odličnih skladbi među kojima je i The Shield, koja je inspirana Camouflageovim hitom Love is the shield, što i navode u opisu albuma.

Nico i Vanessa su zaljubljenici u vinile i glazbu izdaju na vrhunski produciranim i masteriranim, ali i količinski ograničenim vinilnim izdanjima. Iako su, pokrenuvši label 2014. godine, ispočetka blokirali digitalna izdanja na bandcampu tako što su im postavljali cijenu od 1000€, što je jasna poruka koja kaže - kupite vinil, ovaj je album dostupan i u digitalnom izdanju po "redovnoj" cijeni, nižoj od deset eura.

Akellare će razveseliti zaljubljenike u sve "nove valove", a ovom bračnom paru iz Lloret De Mara mora se priznati da stvaraju hvale vrijednu cold i darkwave glazbu, koja je zapravo stereotipna suprotnost mjestu u kojem žive.

Moji favoriti na albumu su prve dvije po redu sklabe - The Secret i Fireworks for Ivan.

Kao i obično, cijeli album možete nekoliko puta besplatno poslušati na bandcampu.


bottom of page