top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Cosmic Analog Ensemble - Les Sourdes Oreilles


Cinematic jazz funk modernog doba. Upravo ta kovanica najbolje opisuje album libanonskog umjetnika Charifa Megarbanea. Glazba koja kao da je došla iz filma B produkcije sedamdesetih godina prošlog stoljeća.


Cosmic Analog Ensemble - Les Sourdes Oreilles

Les Sourdes Oreilles je priča ispričana kroz trinaest skladbi koje svaka za sebe predstavlja jedinstven ugođaj i slušatelja uvlači u zamišljenu filmsku priču. Charif je multi instrumentalist. Na svojim izdanjima sve instrumente svira sam.

Posljednjih godina živi u Keniji gdje vodi Hisstology Records. Obzirom da je hiperproduktivan, glazbu izdaje pod raznim alijasima. Cz101, Firahc Enabragem, Cosmic Analog Ensemble, Heroes & Villains, Trans-Mara Express, samo su neki od njegovih alter ega.

Iako suštinski analogna elektronika, ova glazba najviše podsjeća na kombinaciju funka, soula, jazza, afro-beata i francuske šansone. Ako vam je ovo preapstraktno, kažimo da je to glazba iz spaghetti westerna ili glazba kakvu bi Tarantino odabrao za film poput Kill Billa.

Malo je reći da je Les Sourdes Oreilles bezvremensko remek djelo i pravi dragulj cinematic jazz funka. Poslušati ga možete na bandcampu i nabaviti u nekom od izdanja. U ponudi su redovno digitalno izdanje, audio kazeta, vinyl, te razne kombinacije s posterima omota.


bottom of page