top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Grieve not, but try again (Les Disques De La Mort kompilacija)


Les Disques De La Mort, skraćeno LDdlm je glazbena etiketa koju je prije tri godine pokrenuo Ivan Smagghe. LDdlm je jedan od onih rijetko izvrsnih labela čija su izdanja rijetka, očekuje ih se nestrpljenjem, a u sebi uvijek kriju neki skriveni dragulj.

Ivan Smagghe francuski selektor, DJ i radijski voditelj njeguje svoj jedinstveni stil pri odabiru i načinu puštanja glazbe koji najviše sliči stilu Andrew Weatheralla, s kojim često igra B2B "na dva mala". Njihov motto u toj igri je - čiji će glazbeni odabir biti čudniji.


Na toj se ideji zasniva i LDdlm. Čudna, opskurna, netipična glazba je nešto s čime se kod ove etikete može računati sa stopostotnom sigurnošću.

"Grieve not, but try again" kompilacija je koja se sastavljena od trinaest skladbi, od kojih je šest do sada neobjavljenih. To je četrnaesto izdanje na ovoj etiketi, a donosi imena poput Tolouse Low Traxx, Save, Red Axes ili Cowboy Rhytmboxa.

Kad je kompilacija sastavljena od uspješnih prethodnih izdanja, te nekih neobjavljenih, obično i ostane samo kompilacija. To pak nije slučaj s ovom kompilacijom. Upravo ta filozofija "čudne" glazbe čini je jako povezanom, a sluša se pitko kao neki dobar album.

Izdvojio bih fenomenalne Manfredas i Rheinzand kao osobne favorite.

Bandcamp nudi digitalno izdanje sa svih trinaest trackova, dok je na Beatportu dostupan istoimeni EP (LDM014) sa pet prije već objavljenih trackova.

Ovo je za sve diggere must have izdanje.


bottom of page