top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Red Axes - The Beach Goths


Red Axes su band, DJ duo i producentski duo iz Tel Aviva. Dvojac čine Dori Sadovnik i Niv Arzi. Oni ni po čemu nisu samo još jedan tim koji producira dobru elektronsku glazbu. Oni su ekscentrični post-punkeri koji stvaraju glazbu jedinstvenog ugođaja.


Red Axes - The Beach Goths

Njihovi remixevi često su pravi floor-killeri, a produkcija vrhunska. Red Axes spretno koriste svoje bogato glazbeno nasljeđe i glazbeni potpis koji stvaraju u sebi nosi spoj tradicionalne, rock, psychedelic punk glazbe, šansone, narodnih napjeva, dok su vokali često na jezicima koji nisu u uhu nama iz ovog dijela svijeta.

Red Axes objavljuju puno materijala. Hiper produktivni su. Uvijek iznenade nekim novim momentima u svojoj produkciji.

Ali postoji i njihova druga strana, ona koja nije prvenstveno orijentirana prema klubskoj, beat glazbi. Da bi zadovoljili tu svoju strast, osnovali su glazbenu etiketu "Garzen Records". Prema njihovim riječima, to je mjesto za "osobne devijacije".

The Beach Goths album izdan je baš na Garzen Records. Dori i Niv na ovom albumu rade jednu odličnu cirkusku predstavu koja u potpunosti odgovara onome što Red Axes jesu, ali nema pretenzija zauzeti disco floor. Taj album je zaokružena priča i sluša ga se kao ploču, od početka do kraja. Kroz blues, rockabilly, surf-rock, post-punk, stvaraju priču koja kao da cijelo vrijeme želi u klub. Iako sniman sa bubnjarom uživo, The Beach Goths je diskretno upravljan ritam mašinama, pa se pred sam kraj i pretvara u jednu high-energy svirku, da bi završio u revijalnom tonu.

Špageti vestern atmosfera, feeling honkonških akcijskih filmova, groove i ritam. Puno ritma. To su Red Axes, a The Beach Goths je neortodoksni album elektronike kakav do sada sigurno još niste čuli.

Album je moguće poslušati i kupiti na bandcampu. Dostupan je na vinilu, na CDu i kao digitalni download.


bottom of page