top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

London Modular Alliance - Portable Sanctuary

Vjerojatno najfiniji electro album ove godine dolazi od electro supergrupe London Modular Alliance. Portable Sanctuary njihov je prvijenac, a izdan je na etiketi Applied Rhythmic Technology.


Kolekcija je to od četrnaest pjesama ambijentalnog dark electro zvuka. Cijeli je album nastao korištenjem modularnih synthesizera, uz minimalnu ili nikakavu uporabu računala, ritam mašina, samplera i sličnih uređaja/instrumenata. Kroz cijeli je album prisutna unikatna atmosfera stvorena korištenjem modulara, a autori su kreirali, strukturom i teksturom, bogatu i zanimljivu glazbu, prepunu mikro groovea.


London Modular Alliance - Portable Sanctuary

Skupinu London Modular Alliance čine Koova [brokn toys], Pip Williams [entral Processing Unit] i Yes Effect. Eksperti su to za modularne sinthesyzere, koji ujedno vode i site https://londonmodular.co.uk/. Istovremeno, svaki za sebe, već su odavno prisutni i priznati na producenti u domeni electro zvuka.


Ovaj je album na mene ostavio jak dojam već pri prvom slušanju, pa kršim vlastito pravilo, prema kojem među svojim preporukama biram glazbu koja je dostupna putem bandcampa. Ovo je prva preporuka za izdanje koje ćete pronaći u svim poznatijim trgovinama ploča, ali ne i na bandcampu.


Link ćete, vjerujem, lako pronaći sami.


Comments


bottom of page