top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Galcher Lustwerk - Information

Na svom trećem studijskom albumu, clevelandski se rapper sa stalnom adresom u New Yorku najjasnije senzibilizirao i profilirao u, njemu svojstvenom, žanru hip-houseu. Na ovom je albumu Galcher Lustwerk na osobito profinjen način spojio svoje nasljeđe hip-hopa i moody house.


Zamjetno drugačiji, mekši i finiji zvuk spaja u sebi funk i rhytm and blues, odiše jazzerskom profinjenošću, a Galcherove baršunasto recitirajuće rime su najbolje repanje na house glazbu ikad. Pri tome, ponekad brutalnu, ali uvijek iskrenu, hip-hop ekspresivnost ne stavlja pod znak upitnika.


Galcher Lustwerk - Information

Za razliku od dva prethodna albuma, u kojima je glazbena filozofija stremila prema višim nivoima glasnoće i manjoj dinamici, dok je zvuk instrumenata bio oštriji i sintetičniji, na ovom se albumu Galcher Lustwerk odlučuje za potpuno drugačiji instrumentalno zvukovni pristup. Live odsvirani bubnjevi ili saksofonske dionice dodaju stvarnu čar, filozofija zvuka je dosta zaokrenuta u jazzersko zamagljenu atmosferu nekog kluba čiji su zidovi obučeni u baršunasto platno. Ovo je mekani, sofisticirani i zavodljivi house, a priča koju Galcher pripovijeda stihovima svojih pjesama, sve je, samo ne nevina.


Ovo je album koji sjeda na prvo slušanje, a gotovo da nema prilike u kojoj se ne snalazi. To je album koji se svira na plesnom podiju, ujutro na afteru, nedjeljom popodne, na poslu ili u autobusu. To je album kod kojeg nikad ne pomislite na tipku kojom se preskače pjesma.


Album Information je pravo remek djelo hip-hop repanja na jazzy house glazbu koja je potpuno svježa, drugačija i koja ne želi biti nametljiva. Unatoč tome, lijepi se za slušatelja i traži još jedno slušanje.


Album je izdan na etiketi "Ghostly International", a poslušati ga možete na Bandcampu. Tamo je za kupovinu uz digitalno, dostupno i vinilno izdanje. Osobno mi je ovo najdraži album iz prošle, 2019. godine.



bottom of page