top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

C.A.R. - Crossing Prior Street

Franko-kanađanka sa londonskom adresom Chloé Raunet u elektronsku se glazbu zaljubila dok je sudjelovala u snimanju dokumentarnih materijala o techno glazbi, ni manje ni više, nego u Detroitu. Ubrzo potom našla se u društvu Marca Houlea i ostala impresionirana njegovom kolekcijom sintisajzera.


Krenula je sa produkcijom elektronske glazbe i iznjedrila sebi svojstven cold-pop ili cold-wave, vrlo direktnog, post-punk zvuka. Crossing Prior Street je treći studijski album C.A.R.-a u kojem nas Chloé Raunet vodi kroz svoj vlastiti intimni put odrastanja, bijega iz Vancouvera i pronalaženja novog života u Londonu.

C.A.R. - Crossing Prior Street

Na trenutke odlučan, spreman za dancefloor, pogotovo u Sore Loser ili Steals the Dance, a na trenutke melankoličan i trip-hopastičan kao u Slow Burner.


U produkciji svoje glazbe, Chloé koristi Poly 800, MicroKorg, Polysix, Yamahu CS01, OP-1, Minilogue, Minitaur, Micro Freak, JU-06A, kao i Analogue Solutions’ Impulse Command. Ljubav prema sintisajzerima nije ju mimoišla.


Crossing Prior Street je album koji u sebi nosi dublji i intimniji uvid u mindset ove odlične autorice i sigurno će vas izazvati na ponovno temeljito slušanje.


Album je moguće poslušati i kupiti na Bandcampu, a dostupan je u vinilnom i digitalnom izdanju.




bottom of page