top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Aril Brikha - Prisma

Album za plesni podij. Album za slušanje. Album za odmaranje. "Prisma" je album kojeg je Aril Brikha izdao netom što je izašao njegov prethodni album "Dance of a trillion stars". Za razliku od tog, ambijentalnog i melodično intarziranog albuma, "Prisma" je sve ono što stoji u prve tri rečenice ovog teksta.


Ovaj, hiperproduktivni autor, dostavio je u editorijal Mule Musiq etikete 25 skladbi, od ukupno 50 za koje je smatrao da imaju potencijala. Iz tih je traka nastao album prethodnik. Ali ostalo je i nešto odličnih plesnih brojeva, koji su svoje mjesto našli na albumu "Prisma".


Aril Brikha - Prisma

Prisma nosi autorov sonični potpis, a žanrovski se smješta na pola puta između techna i housea. Diskografski je svrstan u electro. To je album kvalitetne glazbe koju možete slušati dok se opuštate, dok vozite, kad kuhate ili kad pred zoru plešete na nekom partiju. Plijeni jednostavnošću elemenata i potiho vas uvlači u svoje repetitivne elemente.


Kad poželite odabrati svoju pjesmu favorita, na ovom nenametljivom albumu, naći ćete se u neprilici i nedoumici. Iako na prvo slušanje zvuče previše slično, sitni elementi razlika i pomak u grooveu, svaku skladbu čine jedinstvenom. Prisma je album koji iza klasičnih gradivih elemenata elektronske glazbe ima jednu, gotovo odvojenu, ambijentalnu dimenziju. To mu daje određenu finoću i ugodu pri slušanju.


Album možete poslušati i kupiti na Bandcampu, gdje je dostupan u elektronskom obliku ili u dvostrukom LP izdanju.



bottom of page