top of page
  • Facebook Social Icon
  • SoundCloud Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
Crowd

Blog post

Christian Löffler - Graal (Prologue)

Graal (Prologue) je novi album njemačkog maestra lagane elektronske glazbe Christiana Löfflera. To je autorov novi projekt nastao kao odgovor na stagnaciju u kreativnom momentu koja je uzrokovana čestim live izvedbama u kojima autor nema prostora da se posveti izražaju drukčijem od onog koji je zamišljen za izvođenje uživo.


Löfflerova kreativnost odražava se i u likovnom izražaju, pa je on napravio odmak od produkcije elektronske glazbe povlačeći se u svoju drugu ljubav, crtanje i slikanje. Osim što je napravio potrevni mentalni odmak, crteži će poslužiti i kao omoti albuma. Prologue je zapravo prvi u, zasad zamišljena, dva albuma, te otud i taj dodatak u naslovu.


Christian Löffler - Graal (Prologue)

Graal je downtempo, pa i minimal album, drukčiji od uobičajene Löfflerove produkcije, ali sa njegovim prepoznatljivim zvučnim potpisom. Prologue donosi šest skladbi, od kojih su dvije i pjevane. U pjesmi "Like water" pjeva Mohna. Riječ je o pjesmi koja je ispočetka bila klavirski instrumental, a nakon što su joj na tonskoj probi u Elbphilharmonie improvizirano dodali vokal, pretvorila se u downtempo elektro. Pjesmu "Running" otpjevala je nordijska pjevačica Josephine Phillip.


Do kraja godine očekuje se i izlazak drugog dijela Graala. Album je dobio ime po istoimenom mjestu na baltičkoj obali. Zanimljivo je i da je Christian Löffler u izradi ovog albuma koristio softverski alat za produkciju "Logic", unatoč tome što svakodnevno koristi "Ableton".


Album je dostupan za slušanje i kupnju na Bandcampu u vinilnom i digitalnom izdanju. Nemojte propustiti ovaj izvrsni uradak Christiana Löfflera.


Comments


bottom of page